Sjove jokes kan være mange ting. For mig er sjove jokes vittigheder der går lige til grænsen og gerne lidt over. For andre er det Jokes der er langt mere uskyldig eller anskuer verden på en sjov eller anderledes måde. Jeg tror ikke man kan sige at en joke altid vil være sjovere end en anden joke det kommer meget an på hvem der fortæller dem og ikke mindst hvem jeg hører den eller læser den.

Jeg tror det er med jokes som det er med mad; nogle kan lide bestemte typer mad og andre kan slet ikke fordrage de samme typer. Det er med andre ord et spørgsmål om smag og behag.

Det er derfor vigtigt, at når vi kigger på kategorien sjove jokes, så skal vi jo være klar over at alle jokes faktisk kan være sjove og alle jokes kan samtidig være usjove. Det er meget individuelt hvordan vi synes en joke skal være. Derfor har jeg valgt på min side at samle de jokes som jeg synes er de sjoveste. Det kan godt være du er uenig i hvad der er sjovt eller hvad der er dårligt eller hvad der er far jokes – men i sidste ende så er det subjektivt. Og her kommer altså min subjektive holdning 🙂

Hvorfor er en joke sjov?

Jeg er helt sikker på at der findes nogen der kan fortælle hvorfor at jokes er sjove. Der findes nok både studier og institutter der handler om og arbejder med jokes som emne. Men jeg tror også at meget af det er individuelt ikke kun batter er sjovt men også at der slet ikke er sjovt. Vi kender sikkert alle sammen det er høre en joke om andre og grine lidt af det men når det bliver om noget der kommer tæt på os selv joke i godt gøre lidt ondt. Og det tror jeg egentlig er helt almindeligt og jeg tror det er helt ok.

Hvad mener brugerne?

Jeg spurgte for noget tid siden, brugerne på min side omkring, hvad de mente der var en sjov joke. Det kom der mange gode svar ud af – og af dem har jeg valgt at gå videre med fire brugere, der også har sendt meget forskellige jokes ind. Jeg spurgte dem simpelthen “hvad synes du er en sjov joke”?

Tobias Klint

Jeg kan bedst lide min jokes sorte ligesom min kaffe. Det skal gerne være mørkt og det skal handle om livets store spørgsmål på en mobil eller sarkastisk måde. Det er nok noget jeg har far fået fra min far men jeg tror også det er noget der hjælper mig til at kunne forholde mig til hverdagen. En ironisk distance det er det jeg bruger sjove jokes til.

Ditte rømer

For mig en sjov joke noget som alle synes er sjovt men som også er lidt uskyldigt og som egentlig ikke gøre noget for nogen. MMM jeg tror egentlig ikke at jeg kan lide jokes, Som er personlig eller lidt for meget. Jeg kan nok bedst lide lidt børne jokes. Det er sjove jokes for mig

Troels Hansen

Jeg ved det ikke. Jeg synes det er svært. Egentlig er sjove jokes for mig nok noget der passer til min livssituation. Nogle gange er sårbar og så er det ikke alle der lige sjovt andre gange føler jeg mig stærk og så kan jeg klare det meste. Jeg tror at jokes af det der passer ind i vores liv lige nu og her. Der er også nogle jokes jeg ikke synes er sjove fordi jeg som han ikke forstår det måske fordi jeg aldrig har været i den situation hvor at de kunne reflektere over mit eget liv.

Lars Mathiesen

Jeg har sådan rigtig Monty python-fyr, men jeg er også gammel. Jeg kan godt lide at det ikke giver mening og at jeg ikke forstår hvad der skete. Jeg tror det vækker en vis undren i min hjerne når der sker noget uforudset og forståeligt. Det gør at jeg aktivere min lattermuskler og jeg ved ikke rigtig hvorfor. Så jeg vil sige alt kan få mig hver sjove jokes bare det er uventet og mærkeligt.

En anden slags joke

Her er lidt om de jokes der falder udenfor emnet sjov joke, men jeg synes alligevel, de skal være med

En far joke er en joke der handler om noget meget plat eller åbenlyst eller direkte pinligt. Det er ikke sikkert man har en far der laver far jokes men man kender sikkert nogen der har en datter. Den gode gamle joke om kineserne og lang to ting er f.eks. en far joke som helt bestemt at både plat lidt forkert og i NDSE

Dårlig jokes har vi valgt at sætte hende under sjove jokes. Og hvorfor nu det? Jo alt er jo subjektivt og i rimeligheden sit navn vil vi ikke på nogen forbi. Alt kan være sjovt og alt kan være dårligt alle har sikkert hørt en dårlig joke og alle har sikkert hørt en sjov joke. Men det er sikkert ikke alle der synes det er det samme.

Man kunne tro at din mor jokes var lidt ligesom far jokes men det er det slet ikke det er faktisk noget helt helt andet. Din mor jokes er for mig lidt voldsomt og og ikke særlig sødt. Mange af dem bruger grimt sprog eller eller er chikanerende så derfor kunne de sådan set også godt være under Grove jokes. Men nu er det sådan at de har en helt speciel plads for sig selv for det er en kategori for sig selv.

Måge joke. Det er det mest skøre jeg nogensinde har hørt. Jeg vidste ikke engang der fandtes indtil jeg hørte en måge joke i bussen den anden dag. To drenge fortalte en måge joke og de grinede lidt og kiggede derefter på mig, for jeg skrald grinede. De er så platte og så sjove at de har fået en helt speciel kategori kun for sig selv.